Fjellsport – Frankrike

Dette er linjen for deg som ønsker et år med fokus på fjellsport og bratt friluftsliv. Linjen Fjellsport – Frankrike vil gi deg spektakulære opplevelser i vill natur. I løpet av året skal vi bestige flere av de bratte og luftige toppene i Romsdalen, bl.a. Bispen, Kongen og Trolltindene. Du får utfordret deg selv på klatring inne og ute. Vi skal bl.a. besøke den luftige Via Ferrataen på Åndalsnes.

Romsdalsfjella er et av de aller beste områdene toppturer på ski. Gjennom vinteren vil vi finne den gode snøen og den beste skikjøringen. Å spenne på seg ski på toppen av ei urørt fjellside er noe du lett kan bli avhengig av. Innføring i skredlære og god turplanlegging vil gi deg et godt grunnlag for sikre veivalg og flotte opplevelser.

Skolen ligger glimrende til med kort vei til både fjord og fjell. Fra fjellet Varden, som ligger rett bak skolen, kan du se hele Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Flere av disse toppene blir våre turmål. Du får en god miks av dagsturer og overnattingsturer. Du vil overnatte både i gapahuk, under åpen himmel, snøhule, telt og i hytte i løpet av skoleåret. Sjekk ut mer om Molde og Romsdal på www.visitmolde.com og www.romsdal.com

 

 

 

Studietur

Klatring og stisykling i mektig natur!

Studieturen går til Frankrike og Italia. Området rundt Nice er et eldorado for både stisykling og fjellsportsaktiviteter. Vi vil ha hovedbase ved byene Gorges du Verdon og Le Palud. I dette vakre området skal vi bl.a. ha fokus på klatring, stisykling, fjellturer, juving og rappelering. I løpet av turen skal vi også sykle på fantastiske stier i Finale Ligure og i Sospel.

 

 

 

Linjens innhold

Her er noe av det vi skal gjøre i løpet av året

Et år med fokus på ski, sykkel, klatring og fjellbestigning.

Vi jakter den trygge og gode snøen. Toppturer på ski, både vinter og vår i de ville Romsdalsfjella.
Eksempel på turmål; Kirketaket, Blånebba, Ystetind, Trolltind og Skarven.
Skikjøring i skianlegg som Strandafjellet, Bjorli eller Oppdal.
Kitekurs på vinteren.

Vi bestiger fjell og topper på beina på høsten. Noen turer i lettere terreng andre er mer bratte og luftige, noen krever bruk av tau.
Eksempel på turmål; Bispen, Kongen, Trolltindene og Romsdalseggen.

Vi klatrer både inne og ute. Vi starter med buldring, topptau og leding på boltede ruter. Etterhvert introduksjon til klatring på naturlige sikringer.

På vinteren prøver vi oss på isklatring. Via Ferrataen på Åndalsnes skal vi også klatre.

Vi vil sykle på fine stier i området. Alt fra topptursykling, raske flytstier til mer tekniske artige stier i flott natur.

Med forbehold om endringer.

Utstyrsliste til linjen

Utstyr og huskeliste for internatet

 

img_4116

 

img_4116

   

  Kjetil Søvik

  Hei!
  Mitt navn er Kjetil Søvik og jeg er lærer på Fjellsport – Frankriket. Jeg er oppvokst i Isfjorden, ikke langt fra Molde og ved foten av de majestetiske Romsdalsfjella. Jeg er utdannet allmennlærer med bl.a idrettsfag. Jeg har vært landslagsutøver i telemarkkjøring i mange år. Der vant jeg bl.a. World Cup i 2003. Jeg har også vært sportssjef og landslagstrener for telemarkslandslaget og skicrosslandslaget. Trives svært godt med skikjøring, toppturer, terrengsykling, klatring og golf. Jeg ser veldig fram til et lærerikt år sammen med deg.
  Du kan kontakte meg på e-post eller via vår facebook-side. Mobiltlf.: 92055762

  Send søknad

  HAR DU LYST TIL OG GÅ PÅ FJELLSPORT – FRANKRIKE? HER KAN DU SØKE VIA ELEKTRONISK SØKNAD

  Søk!