Freeride – Canada

Dette er linja for deg som liker fart og spenning. På høsten vil opplegget bl.a. ha fokus på stisykling, surfing, sjøsport, klatring og koordinasjonstrening i basseng og turnhall. På vinter/vår vil vi ha fokus på skredlære, teknikktrening, ski, turplanlegging, toppturer og kiting. Det blir ulike kurs gjennom hele året, bl.a. førstehjelpskurs, skredkurs, kitekurs og instruktørkurs ski. Naturen rundt og i Romsdal blir vårt hovedklasserom, men vi bruker også Strandafjellet der vi har sesongkort. Studieturen går til bl.a. Whistler i Canada og Mount Baker i USA.

Aktivitetene på linjen vil i stor grad bli styrt av årstidene. I løpet av et spennende og utfordrende skoleår vil du få økt kunnskap både til sjø og land. Du vil få sesongkort på Strandafjellet skisenter. Vi satser alltid på gode vintersesonger med mye pudderkjøring. Skolen har egen RIB som er perfekt for wakeboard, tube og vannski.

Skolen ligger glimrende til med kort vei til både fjord og fjell. Fra fjellet Varden, som ligger rett bak skolen, kan du se hele Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Flere av disse toppene blir våre turmål både på beina og på ski. Skolen har eget treningssenter, egen spinningssal, gymsal og buldrevegg. Det er kort vei til gode sykkelstier, lysløyper, klatrevegg (Moldeveggen) og Tusten skisenter.

Sjekk mer ut om Molde og Romsdal på www.visitmolde.com og www.romsdal.com

 

 

 

 

Studietur

Det blir en 14 dagers studietur til det fantastiske pudder-paradiset Whistler i Canada og det “gjemte” pudderhullet Mount Baker i USA. I tillegg til legendarisk skikjøring blir det bl.a. mulighet for snøscootersafari. En uforglemmelig tur i et spennende land.

Se www.whistlerblackcomb.com

 

Linjens innhold

Her er noe av det vi skal gjøre i løpet av året

Mestring og læring gjennom fart og spenning.
Teknikk-trening på ski med videoanalyse.
Sesongkort på Strandafjellet skisenter.
Trene på trygge linjevalg på ski.
Mulighet til å bli med på Freeride Cup i Ørsta.
Downhill/Terrengsykling.
Koordinasjonstrening i turnhall og basseng med tårn.
Trening på bruk av skredsøker.
Praktisk og teoretisk skredkurs.
Sjøsport (wakeboard, tube og vannski).
Surfekurs
Kitekurs på ski.
Turplanlegging og gjennomføring av toppturer.
Fokus på sikkerhet.
Teambuilding.

Utstyrsliste til linjen

Utstyr og huskeliste for internatet

 

 

   

  Svein Ivar Moltu

  Hei!
  Mitt navn er Svein-Ivar Moltu og jeg er lærer på
  Freeride – Canada. Du finner meg stort sett på fjellet med stisykkel eller ski på beina fordi jeg elsker å være i aktivitet. Jeg er utdannet lærer med bl.a. en bachelor i idrett og friluftsliv med fordypning i snøskred Jeg håper å kunne bruke min trenerutdanning i alpint og telemark og erfaring fra frikjøringskonkurranser til å gjøre deg til en bedre skikjører. Jeg ser fram til å møte deg som elev her på Molde fhs. Det kommer til å bli et helt fantastisk år med masse opplevelser.

  Du kan kontakte meg på e-post eller via vår facebook side.
  Mobiltlf.: 40249538

   

   

  Send søknad

  HAR DU LYST TIL OG GÅ PÅ FREERIDE – CANADA? HER KAN DU SØKE VIA ELEKTRONISK SØKNAD

  Søk!