Friluftsliv – New Zealand

Hva med toppturer på ski og på beina, surfing, kajakkpadling, klatring, stisykling, rafting og skikjøring i puddersnø? Et år på linja Friluftsliv – New Zealand gir deg råe opplevelser i Norges villeste natur. I tillegg får du en opplevelsesrik studietur til det naturskjønne landet New Zealand!

Klasserommet vårt er den ville og spennende Romsdalsnaturen og området rundt. Vi bestiger Trollveggen og Romsdalseggen, surfer på grønne bølger i Hoddevika, padler på fjorden og i skjærgården ut mot havet, klatrer i Moldeveggen og på flere av de fine klatrefeltene i området, står på ski ned fra Kirketaket og Blånebba, kjører pudder på Strandafjellet og mye mye mer. Linjen er midt i blinken for deg som er fysisk aktiv, liker å teste ut nye aktiviteter, vil utfordre deg selv og kanskje krysse noen grenser.

Skolen ligger glimrende til, med kort vei til både fjord og fjell. Vi har utsikt til det berømte Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Flere av disse skal vi bestige enten på beina eller med ski. Du får en miks av mange spennende aktiviteter, dagsturer og overnattingsturer. Du vil overnatte både i snøhule, telt, hytte og under åpen himmel i løpet av året.

Velkommen til et lærerikt år i rå natur.

 

 

 

 

 

Studietur

Studieturen går til New Zealand.

Adrenalin og flott natur!
New Zealand er et eldorado for bl.a. toppturer, terrengsykling, kajakkpadling, rafting, surfing og fallskjermhopping. New Zealand er rent og naturskjønt, med fossende elver, høye fjell og dype fjorder – ikke så ulikt Romsdalen. Men, bambus, vaiende palmer, lange hvite strender, sprutende geysirer og aktive vulkaner, gjør dette til et eksotiske reisemål. Det er her «Ringenes Herre» og «Hobbitten» -filmene er spilt inn. Vi skal besøke Hobbiton Movie Set, og du kan løpe ut samme porten som Bilbo gjorde før sin store reise. Du vil også få et godt innblikk i den stolte kulturen til Maoriene, den opprinnelige befolkningen på New Zealand.

Kia Ora! – velkomsthilsen på Maori

 

 

Linjens innhold

Her er noe av det vi skal gjøre i løpet av året

Toppturer på høsten til f.eks Trolltindene, Romsdalseggen og Bispen.
Toppturer på telemarkski/randonneski om vinteren og våren til f.eks Kirketaket, Blånebba, Skarven og Ystetind.
Padling i kajakk på fjorden og i havgapet. Muligheter for å få våttkort.
Klatring ute på klippe og inne i Moldehallen. Muligheter for å få brattkort.
Surfing på Stad eller på Farstadstranda.
Terrengsykling på flotte stier i nærområdet.
Telemark/alpint/snowboard i skitrekk. På Oppdal, Stranda eller Bjorli.
Sykkeltur med overnatting i «Øyriket».
Overnattingsturer i telt, gapahuk, snøhule, hytte og under åpen himmel.
Solodøgn.
Turplanlegging med fokus på trygg og sikker ferdsel. Skredlære, førstehjelp og kart/kompass.
Studietur til New Zealand.

NB! Med forbehold om endringer.

Utstyrsliste til linjen

Utstyr og huskeliste for internatet

 

   

  Kristian A. Stige

  Hei!
  Jeg heter Kristian Apelseth Stige. Jeg er utdannet adjunkt med opprykk med bl.a. idrett som fordypningsområde. Før jeg begynte på Molde fhs. jobbet jeg som lærer på Bali. Her var jeg en av grunderne av KRIK Bali, som er en surfecamp og bibelskole i Indonesia. Jeg har reist verden rundt for å bølgesurfe. Jeg har hatt stor glede av å konkurrere i både surfemesterskap og frikjøringskonkurranser på ski. Jeg er svært glad i friluftsliv både på fjellet og på sjøen, toppturer på ski og klatring. Matlaging i det fri og samles rundt et bål i fjellheimen er noe jeg ønsker flest mulig skal få oppleve gleden av.

  Du kan kontakte meg på e-post eller via vår facebook side.
  Mobiltlf.: 95775753

   

   

  Send søknad

  HAR DU LYST TIL OG GÅ PÅ FRILUFTSLIV – NEW ZEALAND HER KAN DU SØKE VIA ELEKTRONISK SØKNAD

  Søk!