Idrett – Adventure – Brasil

Dette er linjen for deg som ønsker et år med fartsfylte og spennende aktiviteter og opplevelser innen idrett og friluftsliv. Opplegget vil variere fra surfing, kiting, havkajakk og vannsport til ballsport, stisykling og skikjøring. I tillegg til stor variasjon innen idrett og friluftsliv vil en periode med elevstyrt undervisning gi deg nyttig praksis og erfaring innen treningsledelse.

Samarbeid og teambuilding er også sentrale stikkord. Vi ønsker på denne linjen å sette spesielt fokus på fartsfylte opplevelser hvor mestring og samhold som gruppe er målet. I løpet av året vil du ganske sikkert måtte «hoppe» ut av din komfortsone når du tester ut helt nye frilufts og idrettsaktiviteter. Studieturen går til fargerike Brasil.

Skolen ligger glimrende til med kort vei til både fjord og fjell. Fra fjellet Varden, som ligger rett bak skolen, kan du se hele Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Skolen har eget treningssenter, egen spinningssal, gymsal og buldrevegg. Det er kort vei til gode sykkelstier, lysløyper, klatrevegg, badeland og alpintsenter (Tusten skiheiser).

Skolen har egen RIB med plass til 24 personer. Denne båten blir bl.a. brukt til ulike sjøsportsaktiviteter. Sjekk ut mer om Molde og Romsdal på www.visitmolde.com og www.romsdal.com

 

 

 

Studietur

Studieturen går til fargerike og fantastiske Brasil. I løpet av ca. 14 dager vil du få oppleve og bli kjent med brasiliansk kultur. Høydepunkter vil variere fra kiting i den vakre kystbyen Canoa Quebrada, favela besøk i Fortaleza og fotball og beachvolleyball på Cocacabana i verdensbyen Rio de Janeiro. Du vil også i løpet av turen få mulighet til å lære Capoeira, oppleve samba og se på brasiliansk fotball.

 

Linjens innhold

Idrett:

Ballsport (fotball, håndball, basketball, volleyball)
Innebandy /ishockey
Klatring
Vannsport (havrafting, tube, wakeboard, vannski)
Squash
Bordtennis
Beachvolleyball
Golf
Turn /akrobatikk
Svømming /livredning
Alpint
Styrke –og utholdenhetstrening

Adventure /friluftsliv:

Surfing
Kiting
Rafting
Fallskjerm /paragliding
Toppturer (med og uten ski)
Stisykling
Havkajakk
Skileik
Overnattingsturer (hytte, telt, snøhule)

Utstyrsliste til linjen

Utstyr og huskeliste for internatet

 

 

   

   

   

  Øystein R. Evensen

  Hei!
  Jeg heter Øystein Remen Evensen. Jeg er utdannet lærer med bl.a. en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning innen kroppsøving og alpint. Har spilt aktivt fotball og vært skiinstruktør for KRIK i mange år. Har også drevet med jibbing, turn/akrobatikk og sykler så ofte jeg kan. På Molde folkehøgskole ligger alt til rette for det gode fellesskap, de nære vennskap og eventyrlige opplevelser. Med by-fasiliteter og fantastisk natur på alle kanter er det lett å trives både som lærer og elev.

  Du kan kontakte meg på e-post eller via vår facebook side.
  Mobiltlf.: 92223639

  Send søknad

  HAR DU LYST TIL OG GÅ PÅ IDRETT – ADVENTURE – BRASIL? HER KAN DU SØKE VIA ELEKTRONISK SØKNAD

  Søk!