Idrett – Sør-Afrika

Dette er linja for deg som ønsker å prøve mange forskjellige idretter og samtidig lære mer om bistand og utviklingssamarbeid og hvordan idrett kan brukes i denne sammenhengen. I løpet av året ønsker vi at du skal få oppleve mye idrettsglede, tørre å utfordre deg selv og ikke minst kjenne på mestringsfølelse. Linjen passer for alle.

Opplegget vil variere fra ulike typer ballsport, fekting, surfing, klatring, havkajakk med mer. I tillegg til å være i aktivitet vil vi også ha et globalt fokus og da særlig inn mot det sørlige Afrika. Linjelærer Camilla har jobbet som idrettsfredskorpser i Sør-Afrika. Hun vil dele sin kunnskap og sine erfaringer fra dette oppholdet. I løpet av året vil vi også få besøk av en rekke personer som har jobbet med ulike typer bistandsarbeid.

Skolen ligger glimrende til med kort vei til både fjord og fjell. Fra fjellet Varden, som ligger rett bak skolen, kan du se hele Moldepanoramaet med sine 222 fjelltopper. Skolen har eget treningssenter, egen spinningssal, gymsal og buldrevegg. Det er kort vei til gode sykkelstier, lysløyper, langrennsløyper, klatrevegg (Moldeveggen) og Tusten skisenter. Skolen har egen båt (RIB) med plass til 24 personer.

Sjekk mer ut om Molde og Romsdal på www.visitmolde.com og www.romsdal.com

 

 

 

 

Studietur

Studieturen går til Sør-Afrika. Et fantastisk land både med hensyn til natur og kultur og ikke minst et land med en svært spennende historie. I løpet av oppholdet skal vi besøke Robben Island hvor Nelson Mandela satt i 28 åras fangenskap, vi skal på safari og se etter «The big five». Vi skal også teste ut de populære idrettene cricket, nettball og rugby, vi skal spise en ekte sør-afrikans braai og vi skal surfe, bade og ikke minst møte masse glade mennesker. Vi vil få oppleve at mange av de vi skal besøke ikke har all verdens av materielle ting, men så har de til gjengjeld en enorm livsglede og ikke minst idrettsglede. Vi skal være sammen med og ha ulike opplegg for barn som vokser opp i de sør afrikanske townshipene.

 

Linjens innhold

Her er noe av det vi skal gjøre i løpet av året

Ballsport
Havkajakk
Klatring
Surfing
Juving
Fekting
Turn
Squash
Spinning
Ski (alpin og langrenn)
Paintball
Sør-Afrikanske idretter; Cricket, rugby og netball.
Teambuilding
Hyttetur
Ulike former for styrke og utholdenhetstrening
Sykkeltur – øyhopping
Fjellturer

Utstyrsliste til linjen

Utstyr og huskeliste for internatet

Vi setter også fokus på globale temaer. I løpet av året får vi besøk av forelesere som både har stor kunnskap om bistandsarbeid og som selv har vært ute som bistandsarbeidere. Vi vil ha sterk fokus på koblingen mellom bistand og idrett.

 

   

  Camilla Torhaug

  Hei!
  Mitt navn er Camilla Torhaug og jeg er lærer på Idrett – Sør-Afrika. Jeg har en bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i fysisk aktivitet og helse. Gjennom kultur- og utviklingsstudie ved Norges Idrettshøyskole har jeg også jobbet 2 år i Sør-Afrika. Jeg har spilt aktivt fotball, drevet med friidrett, håndball og karate. Jeg er Crossfit level 1 instruktør og har jobbet som personlig trener og treningsinstruktør hos Elixia. Er glad i å reise og å være ute i naturen.

  Du kan kontakte meg på e-post eller via vår facebook side.
  Mobiltlf.: 96820357

   

   

  Send søknad

  HAR DU LYST TIL OG GÅ PÅ IDRETT – SØR-AFRIKA? HER KAN DU SØKE VIA ELEKTRONISK SØKNAD

  Søk!