Fasiliteter og tilbud

Kort vei til sentrum – og flotte naturområder

Molde folkehøgskole ligger unikt plassert. Det er cirka 15 minutters gange inn til sentrum av Molde by, og samtidig ligger vi rett ved et fantastisk naturområde. I løpet av fem minutter er du ute i Moldemarka med flotte turstier og egen lysløype – og fem minutter den andre veien kan du bruke havkajakk eller båt på Moldefjorden. I Molde sentrum vil du finne alt du trenger av butikker. I tillegg finner du små hyggelige cafeer, bibliotek, kino, kirker, forsamlingshus, teater, Aker stadion (eliteseriearena) og ikke minst Bjørnsonhuset hvor det i løpet av året arrangeres en rekke flotte konserter.

Treningssenter

Molde folkehøgskole har et nytt og moderne treningssenter. Treningssenter  består av ulike apparater til basistrening, utholdenhet og styrke. Skolen har også egen spinningssal med 20 helt nye spinningssykler og egen treningssal for aerobic og step/styrke. Treningssenteret blir brukt både i undervisningssammenheng og elever trener på senteret i fritiden.

Internett

Vi har trådløs internett-tilgang fra flere WiFi-soner som dekker skolens fellesrom og internater.

Musikkrom

Skolen har et godt utstyrt musikkrom. I tillegg har vi miksepult med 16 utganger og eget utstyr for kjøring av lys.

Dykking

Vi har komplett dykkerutstyr til elevene som går på linjen Dykking/Klatring

Sjøsport/RIB

Vi har følgende utstyr til sjøsportsaktiviteter: Vannski, wakeboard, kiteutstyr og tube. Til våre sjøsportsaktiviteter disponerer vi en Capelli Rib med 250hk.

Havkajakk

Skolen eier 14 havkajakker. Disse ligger lagret i naust eller på skolens område.

Buldrevegg

Skolen har en veldig flott buldrevegg. Vi har eget klatreutstyr.

Klatresenter

I januar 2008 åpnet et helt nytt klatresenter i Molde. Klatresenteret ligger ca. 10 min gange fra skolen. ”Moldeveggen” er blitt en klatrevegg i verdensklasse, og blir benyttet flittig av mange av våre elever. Romsdal Tindegruppe er ansvarlig for driften av byens nye klatresenter. Se også www.romsdaltindegruppe.no og www.moldeveggen.no

Skolen har lagt til rette for at du kan spille freesbygolf på skolens område.

Kunstgressbane

Skolens fotballelever trener på Reknes kunstgressbane og på Lubbenes KGB. «Reknesbana» ligger 10 minutters gange fra skolen. Fotballklassene leier også noe treningstid på gressbaner i skolens nærområde.

Innendørs fotballbane

På vinterstid trener skolens fotballelever i Akerhallen og i Træffhallen.

Alpinanlegg

Tusten alpinsenter ligger 10 minutters kjøring fra skolen. I tillegg til Tusten bruker vi alpinanleggene på Oppdal og Stranda.

Sandvolleyballbane

Skolen er medeier i en egen sandvolleyballbane. I tillegg kan vi benytte to andre baner som ligger like i nærheten av skolen.

Storskjerm

Skolens auditorium er utstyrt med prosjektor og kinostoler. Her kan man se fotballkamper og arrangere kinokvelder.

Elevstuer

Det er elevstuer på alle internat. Dette blir sosiale møteplasser. Hvert elevkull er med på å sette sitt preg på skolens elevstuer.