Spørsmål og svar

Kan jeg få stipend og lån?

Du kan få støtte fra lånekassen når du går på folkehøgskole. For skoleåret 2023-24 kan du få utbetalt inntil kr 125 370,- fra Lånekassen.
60% av denne summen er lån, 40% er lån som kan bli omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. For å få omgjort lån til stipend kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10%.

Merk at du får stipendet tilbakebetalt året etter gjennomført folkehøgskoleår.

Følg denne linken for mer informasjon fra Lånekassen

Hvorfor bør jeg velge Molde Folkehøgskole?

De vanligste årsakene til at elever velger Molde Folkehøgskole er:

  • de har fått oss anbefalt fra venner eller familie

  • linjefagene og valgfagene er fristende

  • treningsfasilitetene på skolen og i nærområdet

  • personale som er engasjerte og oppdaterte på sine fagområder

  • gode fritidstilbud

  • fantastisk nærområde med kort vei til fjell og fjord


Har Molde Folkehøgskole opptakskrav?

Du må fylle 18 år i løpet av inneværende kalender år.
Vi behandler alle søknader individuelt og alle er velkommen til å søke.


Når kan jeg søke?

Du kan søke fra oktober året før du vil begynne, men du får ikke svar fra oss før 1. februar. Dette er en felles regel som gjelder alle folkehøgskolene i landet. Du kan da søke helt frem til skolestart.

Blir det studieturer med folkehøgskolen neste år?

Molde Folkehøgskole planlegger studietur i November 2023 og Februar 2024.

Hvor skal jeg bo?

På folkehøgskolen bor du på internat. De fleste bor på dobbeltrom uten bad (men med vask), som er det billigste alternativet. Vi har noen få enkeltrom både med og uten bad, og noen dobbeltrom med bad/wc.
Alle rom har kommoder, nattbord og skapplass til oppbevaring av personlige eiendeler og klær.

Du spiser alle måltider på skolen, og benytter treningssenter, peisestue, gymsal, skolekjøkken og alle de andre tilbudene våre så mye du vil på fritiden.

Alle elevrom og felles oppholdsrom har trådløst internett.

Klikk her for å komme til vår oversikt over hva du trenger til internatet.

Hvem skal jeg bo sammen med?

Hvem du skal bo sammen med avgjøres rett før skolestart, så det får du vite når du kommer. Vi prøver å plassere folk som vi tror passer sammen, sammen. dersom du kjenner noen fra før kan dere bo sammen hvis begge ønsker det. Gutter bor på rom med gutter, og jenter bor på rom med jenter.

Hvor langt er skoleåret?

Du har like mange skoledager som på andre skoler, men siden folkehøgskolene har lørdagsundervisning er skoleåret komprimert og varer i 33 uker (9 mnd) fra slutten av august til midten av mai.

Er det ferier, og kan jeg ta fri utenom feriene?

Vi har høstferie, juleferie, vinterferie og påskeferie. I tillegg er det 2 hjemreisehelger der du kan dra hjem hvis du har lyst. Ellers kan du søke om permisjon til f eks viktige bursdager, bryllup, begravelser, konfirmasjoner, eller hvis du bare har hjemlengsel.

Får jeg studiepoeng for å gå på folkehøgskole?

Ja. Du får godkjent vitnemål dersom du har 90% oppmøte eller mer, og dette kvalifiserer også til 2 tilleggspoeng for videre utdanning.

Hvor mye koster det å gå på Molde Folkehøgskole?

Trykk her for å komme til vår kostnadsoversikt.

Hva betyr det at Molde Folkehøgskole er en kristen folkehøgskole?

Dette betyr i praksis at de som jobber på skolen har et kristnet livssyn. Vi ønsker å møte den enkelte elev med omsorg og respekt uavhengig av tro, livssyn og bakgrunn.

På skolen vår har vi en felles obligatorisk morgensamling med et kort ord for dagen. Innholdet på disse morgensamlingene kan både være knyttet opp mot vår kristne tro og mer allmenngyldige temaer. Utfra årlige tilbakemeldinger som opplever skolens elever disse samlingene som svært positive.

Vi har også et fellesfag som heter «Tro og tanke». Elevene er i disse timene delt inn i grupper på ca 10 stk. I løpet av året tar vi opp ulike temaer alt fra håp. Kjærlighet, tilgivelse, samvittighet, det gode liv, juks og tillit, mobbing osv.

På torsdager har vi et frivillig arrangement som heter Pit Stop. Dette er en samling med en kort andakt, litt sang, litt mat også forteller elever eller personale ting fra sin livshistorie. Dette har hos oss, uavhengig av tro/livssyn, blitt en veldig populær samling.

Personvern

Molde Folkehøgskole følger de til enhver tid gjeldende regler for GDPR.
Skulle det være noen spørsmål knyttet til vår håndtering av personlige opplysninger er det bare å ta kontakt med kontor@molde.fhs.no eller telefon 71 25 94 70.